logo
logo
Martha Flora

martha flora

DROOMHUIZEN MET HOUVAST VOOR DEMENTERENDEN

De Martha Flora Huizen zijn de eerste gespecialiseerde verpleeghuizen in Nederland voor mensen met een dementie. In een Martha Flora Huis wonen 30 tot 40 mensen. Onze huizen doen zowel recht aan het individu, als aan de behoefte van nabijheid van andere mensen, geborgenheid en structuur. 

In de Martha Flora Huizen zijn wonen en zorg gescheiden. De bewoners van onze huizen betalen huur voor hun zorgappartement en gemeenschappelijke ruimte. Voor het zorggedeelte wordt gebruik gemaakt van het persoonsgebonden budget (PGB) en wordt een eigen bijdrage betaald. 

De Martha Flora Huizen zullen door heel Nederland worden opgericht. Meer informatie kunt u vinden opwww.marthaflora.nl en www.detabakshof.nl

Anne mei

Anne-Mei The ontvangt op 16 april 2009 de Psychogeriatrieprijs. Deze prijs wordt een keer in de twee of drie jaar gegeven aan de persoon die bijzondere betekenis heeft voor de psychogeriatrie. Anne-Mei The kreeg de prijs vanwege haar boek 'In de wachtkamer van de dood' en de initiatieven die zij opzet, waaronder de Martha Flora Huizen.

Tabakshof

De Tabakshof, het eerste Martha Flora huis in Elst.